Forkortet ultralang (12/10/2019)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Leinstrandmarka
Organiser: Paul
Country: Norge
Distance: 21.27 km
Time: 125:02
Average HR: 159
Maximum HR: 180
Ville kjøre en ordentlig test av fysikk og teknikk på noe tilnærmet en ultralangdistanse, så fikk Paul til å legge ei løype for meg i Leinstrandmarka. Løp på 1:15 000, som kanskje ikke var så veldig relevant for Blodslitet, men får bare printet i A4, så det legger noen begrensinger.

Startet økta tidlig, så det var litt skumt under oppvarminga, men gikk problemfritt da jeg startet. God tid til å lese framover på vei til startpost. Så omsider det litt lure besteveivalget til førstepost, og tok posten fint. Valgte å bruke sti mye også til andre. Kanskje ikke optimal trasé siste fjerdedelen.

Fulgte dyretråkk ut av andreposten, og kom litt skeivt. Ellers bra de neste postene, men synes skrentene var små og utydelige her (og generelt). Stoppet opp på femteposten, da jeg ikke hadde greid å få helt oversikt over sjettestrekket i forkant. Identifiserte ganske kjapt en grovplan for et høyreveivalg, som jeg tror er det beste. Var mest usikker på hvordan hogstfeltet ned mot myra med vannet kom til å være, men det gikk nokså greit.

Et par enklere strekk etter dette. Merket at kroppen begynte å våkne litt og økte nok intensiteten noe. Kartbytte på tiendepost, hvor jeg hev i meg en bar og regnet ut at jeg hadde løpt første biten på ca. 6'45''/km. Lovet bra.

Jeg så ingen gode alternativer til høyre til 12. post. Kunne ikke se hva det var å tjene på å dra venstre når man uansett måtte helt opp på toppen av åsen. Tenkte det var bedre å ta stigninga i hvit skog enn i grønt. På den andre siden får man stigninga litt slakere om man drar venstre. Fikk noen brutale stigninger der jeg dro. Måtte gå en del i bakkene, prøvde å ikke bli for ivrig og gå på en smell.

Litt sikksakk til 13. post, men kontant og bra de neste strekkene. Opp mot 17. post kom dagens største feil. Fikk aldri grep på noe etter passering bekken halvveis, og har visst blitt helt retningsvill. Hentet meg inn på høydepunktet i hogstgrensa, og tapte ikke noe tid på kartlesingsstopp, så tror tidstapet var under halvminuttet. Unødvendig, men la det umiddelbart bak meg.

Tror jeg gikk for beste veivalg til 18. post, men finnes ting å rette opp i gjennomføringa. Litt for kjapp og slurvete noen steder. Til 19. så jeg ikke ekstremhøyre-varianten, da jeg hadde kuttet sørlige kant av utskrifta for å spare blekk : P Tror uansett det er bedre å løpe slik jeg gjorde, selv om en måtte tåle et skikkelig isbad ved passering bekken etter en tredjedel av strekket.

Til 20. post gjorde jeg en taktisk blunder, da jeg satset på at hogstfeltet skulle være nokså greit å løpe på (har tegnet inn alle post-2010-hogstfeltene fra flyfoto, så var litt bingo). Selve østhellinga var igjengrodd av halvannen meter høyt bringebærkratt, men i tillegg var det vindfall i den sørlige kanten som jeg måtte klatre over. Burde ha fulgt den utydelige stien over toppen, men løste tross alt min variant bra når jeg tok det valget jeg tok.

Mulighet for å gasse litt på ifra 20. post og inn, og selv om jeg valgte å ikke gå helt i kjelleren merket jeg at beina sto distansen bra. Kun småpirk å plukke på teknisk. Ingen direkte god dag fysisk, men positivt overrasket over at jeg holder så bra som jeg gjør. Jeg har tross alt ikke løpt mange hardøkter i mitt liv som er lenger enn denne. Også fornøyd med at jeg klarer å løpe to timer uten å gjøre noen store o-tekniske feil. Med tanke på de siste o-tekniske øktene er ikke akkurat det gitt. Ingen antydninger til å bli sliten i hodet mot slutten. Hadde på fornhånd som mål å komme under sju på kilometeren, og endte på 6'49''/km.
Show comments (0)
 
Forkortet ultralang (12/10/2019) Forkortet ultralang (12/10/2019)