NM mellomdistanse (14/09/2019)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Tjøme
Organiser: OL Tønsberg og omeng
Country: Norge
Discipline: Mellomdistanse
Distance: 4.08 km
Time: 23:46
Average HR: 191
Maximum HR: 199
Etter ei økt med godfølelse i går og litt peptalk og litt studering av kart var jeg klar for det som ventet. Traff akkurat på forstarten.

En ting jeg hadde snakket om hva å ikke bomme på 1.post. Akkurat det gjorde jeg. Mistolka vel litt de kollene. Trodde jeg lå med rett på. Tapte litt over 10 sek. Var ikke noe stressa for det grunn fordi jeg kom kun noen meter til høyre. Kunne holde høy fart til 2.post. Hadde godkontroll nedover lia mot posten og så den på avstand. Beste strekktid med 6 sek.

Hadde god kontroll til 3.post, men løp rundt hele høydepunktet og tapte 5 sek. God kontroll også til 4.post på bekken, stiene og kollen før posten. Til 5.post har jeg god kontroll fram til jeg passerer skrenten midtveis. La nok vekk kompasset litt og da jeg kommer til skrent nr.2 tror jeg at jeg er rett nord for posten. Så begynner det å ikke stemme, får heldigvis øye på stien og tar meg inn fort. Taper litt over 20 sek.

6. og 7.post er bra. Beste strekktid til 6.post. Er overasket over hvor nær streken jeg lå til 8.post! God kontroll hele veien, men taper 5 sek inn i posten. Dundrer på oppover mot 9.post og treffer perfekt. Slipper meg fort ned i søkket til 10.post og kan løpe fort. Beste strekktid.

Mot arenapassering er det bare å beine på. Får høre av speakeren at jeg ligger 3 sek bak Kornelius Kriszat-Løvfald. Viste at jeg hadde løpt bra og det var en god tilbakemelding å få. Ble ikke stressa i det hele tatt, tenkte med en gang at dette skulle jeg ikke rote bort. Jeg hadde mulighet på medalje. Var veldig nøye hele sisterunden og tok ofte kartstopp for å være helt sikker.

Treffer 12.post perfekt. En del tråkk til 13.post og da jeg får øye på det åpne området er det bare å øke tempoet. Delt best strekktid. Litt vinglete til 14.post, men har kontroll. Stopper opp ved vanngropa og høydepunktet for å sjekke kartet ekstra nøye. 8 sek bak bestetid. Til 15.post var det et tråkk under høyspentledningen. Blir litt langt oppover kontra å løpe under ledningen i 50 meter. 8 sek bak bestetid. Husker at jeg begynnte å kjenne det i beina ved 15.post. Prøver å trøkke på oppover til 16.post. Også her litt bak, 9 sek bak bestetid.

Bra kontroll og retning til 17.post. Så var det bare å ta ut det siste. Viste at jeg ikke hadde gjort noen feil på sisterunden, var kun litt defensiv. Ble inspirert av det gode løpet og alt publikum og hadde nest beste spurttid, der er ikke hver dag i NM.

Kom inn til 2.plass. Og det ble det! Veldig glad over å ta medalje som var et mål jeg hadde sett for meg var fullt mulig. Endte 27 sek bak Kornelius som hadde en meget bra avslutning. Dette viser at det er mulig. #NM2020
Hide comments (2)
Hans Moltzau : Hei Tobias ! Gratulerer med sølv i NM. Dette var et flott løp. Du har gjort et godt løp , tenkt fornuftig og holdt farten oppe , den har du jo. Det blir flere medaljer på deg. Vennlig hilsen Hans.
Tobias Alstad : Takk for det. Flere medaljer blir det ja!
Post new comment
Save
 
NM mellomdistanse (14/09/2019) NM mellomdistanse (14/09/2019)